23 Haziran 2010 Çarşamba

Nehir için

Nası canım istiyo nası kokusu burnuma geliyo anlatamam! Hele ki biri bana şekerli türk kahvesi ikram etmesin! Tamam artık, babasına vıdı vıdı eder gibi söylenip duruyorum ikram edene. E bi de sigara olsaydı fena mı olurdu, e bunun yanında tüttürülmez miydi bi tane, e yaksam bi cigara hem dertler de kül olurdu ucunda..



Yaklaşık 12 sene iki günde bi paket içerkeeen hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım. Ama ne bırakış, küt diye, çaaaat diye, çitönk diye.. Hesap edin artık hala canım istiyor. Az içebileceğimi bilsem başlıycam da olmayacağını biliyorum. Bi kere yakarsam yakarım tüm emeklerimizi diye korkuyorum!


Emeklerimizi diyorum çünkü babası da yaklaşık 15 sene günde bi paket içerkeeen Nehir'in doğduğu gün bıraktı. Epey zor oldu tabii, bi süre nikotin sakızı kullandı, sonra vividente transfer oldu, falım, malım derken şimdi normalize oldu:)





Hadi ben neyse de, yani karnında bebek olması bi sebep zaten de, babası gerçekten çok büyük fedakarlık yaptı, eve bebek geldiği için bıraktı, kızı için! Annesi babası annem babam yıllardır sigarayı bıraksın diye okuyup üflerken O Nehir için, Onunla daha fazla birlikte olmak için, sırf sigarasız bi evde büyümesi için bıraktı, attı. Ve dahi ben de..



Haaaaaaaaa bu Nehir'in ilerde sigara içmeyeceği anlamına mı geliyor?
Hayııııııır
Pekiiiiiii Nehir şimdi hiç sigaraya maruz kalmıyor mu demek oluyor?
Hayııııııır


E o zaman niye bu keyiften mahrum oluyoruz biz, deli miyiz?
Yok değiliz de belki biraz içme ihtimalini azaltırız demiştik, ay ne biliim ben işte.



Sözün özü biz vazgeçtik Nehir için..

2 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok çok iyi yapmışsınız, tebrik ediyoruz sizi. Biz sigara kullanmadık ama birimizin eşi tiryaki ve çocuklara rağmen bırakamadı, bıraktı yeniden başladı diyelim. Nehir'in sigara ile alakasını dediğiniz gibi zaman belirleyecek ama sizin O'na sağladığınız ortam herşeye değer.
Sevgiler

nehirineylemleri dedi ki...

Teşekkürler!
İrademizle verdiğimiz savaşa değer inşallah, demekten başka bişey kalmıyor bize..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...